استایل دادن به ویجت قالب نمایش - لایفری 7.1 - Help
استایل دادن به ویجت قالب نمایش
ویجت قالب نمایش به ادمینهای لایفری امکان ویرایش قالب نمایش پیشفرض و نیز برطرف نمودن محدودیتهایی که در نمایش محتوای سایتها وجود دارد را میدهد. به کمک ویجت قالب نمایش شما میتوانید قالب نمایش شخصیسازی شده خود را تعریف کرده تا نحوه ارائه ویجت ها در سایتها را به شکل دلخواه خود تنظیم کنید. به عنوان مثال میخواهید بلاگهای مختلف شما به جای نمایش عمودی به شکل افقی نشان داده شوند و یا در مثالی دیگر میخواهید منابع شما درویجت ناشر منبع سایزهای مختلف داشته باشند.
بیایید با یک مثال توضیح دهیم که چگونه ایجاد کردن یک ویجت قالب نمایش شخصیسازی شده میتواند سایت شما را بهبود دهد. مثلا با فرض اینکه حسابی در فیسبوک یا توییتر دارید میتوانید صفحه ویکی خود را در آنها به نمایش بگذارید. از طریق ویجت قالب نمایش شما به ادیتورقالب دسترسی میگیرید، یک قالب شخصی میسازید و ویجت خود را به گونهای مناسب در آن قالب قرار میدهید. به کمک قالب شخصیسازی شده خود، کنترل نهایی ظاهر و عملکرد ویجت را بدست میگیرید.
قبل از تغییر درویجت های قالب نمایش برای ایجاد تغییر در ویجت ها، شما نیاز به سایتی دارید تا قالب سفارشی را بر روی آن اجرا کنید. اگر سایت global را انتخاب کنید، قالب شما در دسترس تمام سایتها قرار میگیرد و صفحه ویجت قالب نمایش که با مراجعه به قسمت تنظیمات سایت ظاهر میشود، لیستی ازقالب های موجود را برای ویجت ها نشان میدهد که این قالب ها متفاوت از قالب هاییست که به طور پیشفرض بر روی ویجت ها تنظیم شده است. اگر شما سایتی را برای میزبانی قالب انتخاب کنید، پس از آن میتوانید قالب شخصیسازی شده خود را بسازید تا بر روی ویجت های آن سایت اعمال شوند.
اگر شما میخواهید یک ویجت قالب نمایش موجود را اضافه کنید، قالب لازم را از لیست انتخاب کنید. لیست زیر، ویجت هایی را معرفی میکند که میتوانند توسط ویجت قالب نمایش شخصیسازی(سفارشیسازی) شوند.
• ناشرمنبع
• بلاگ ها
• وب نما
• منو دسته بندی
• مستندات و چند رسانه ای
• انتخاب زبان
• منو ناوبری
• ناشر RSS
• نقشه سایت
• پیمایش برچسب ها
• ویکی
برای ساختن یک ویجت قالب نمایش جدید، در صفحهای که با انتخاب گزینه ویجت قالب نمایش از قسمت پیکربندی منوی سایت باز میشود، دکمه( ) را زده و براساس نوع ویجتی که میخواهید برای آن قالب تعریف کنید یکی از گزینههایش را انتخاب کنید.
شکل 1-1- براساس نوع ویجتی که میخواهید قالبی را برای ساخت ویجت قالب نمایش انتخاب کنید.
پس از آن فرم ایجاد یک ویجت قالب نمایش جدید ظاهر میشود که حاوی فیلدهای زیر است:
حال مطابق شمارهگذاریهای انجام شده در شکل، به توضیحات این فرم ساخت ویجت قالب نمایش که برای بلاگ انتخاب شده است میپردازیم.
شماره 1: در این قسمت نامی برای قالب خود تعیین کنید.
شماره 2: در بخش جزییات و از طریق فیلد زبان، زبان ایجاد قالب را انتخاب نمایید. شما میتوانید زبانهای Free Marker و یا Velocity را استفاده نمایید.(FTL و یا VM)
شماره 3: در این قسمت میتوانید توضیحاتی برای قالب خود اضافه کنید.
شماره 4: میتوانید عکس کوچکی را به عنوان آیکون نمایش این قالب در لیست قالبها، انتخاب کنید.
شماره 6، 5: شما میتوانید با کمک متغیرهای موجود در بخش Script و استفاده از تگهای HTML و استفاده از کدهای CSS برای استایل دهی به قالب، قالب دلخواه خود را برای نمایش ویجت مورد نظر خود که درمثال ما بلاگ میباشد، شکل دهید. این کد نویسی باید در محیط ویرایش کدی که برای این منظور در نظرگرفته شده، انجام پذیرد و یا آنکه از بخش Script File یک فایل آماده، حاوی کدهایی که از قبل برای قالب نوشتهاید انتخاب کنید.
همانطور که در قسمت شماره 5 از شکل فوق مشاهده میکنید متغیرهایی معمول برای ساخت یک ویجت قالب نمایش لیست شدهاند. برای آنکه این متغیرها در محیط ادیتورکد، قرار بگیرند لازم است ابتدا اشاره گر را در مکان مناسب از ادیتورکد قرار داده و سپس بر روی این متغیرها کلیک کنید تا این متغیرها در محیط کد ما اضافه شوند. اگر نمیتوانید از روی نام این متغیرها به عملیاتی که این متغیرها انجام میدهند پی ببرید، کافیست اشاره گر را بر روی نام آنها برده و پس از چند لحظه توضیحات آنها در کادرهایی ظاهر میشوند. توجه داشته باشید که وابسته به نوع ویجت، قالبهای متفاوتی وجود دارند و این قالبها در بخش Script دارای متغیرهای متفاوت میباشند که مناسب برای ایجاد قالب برای ویجت مشخصی است.
شکل 1-2- اگر عملکرد یک متغیر را صرفا از روی نام آن تشخیص نمیدهید میتوانید با بردن اشاره گر بر روی نام آنهاو ظاهرشدن کادرهای توضیحاتشان، به عملکرد آنها پی ببرید.
شکل 1-3- یک نمونه کد ساده به زبان Free Marker برای نمایش دارایی ها در ناشر منبع نوشته شده است.
شما در هنگام کدنویسی در محیط ادیتورکد، میتوانید از ویژگی "پرکردن خودکار " استفاده کنید. برای این کار عبارت${ را تایپ کنید تا لیستی از متغیرهای قابل استفاده در نوشتن این قالب نشان داده شود. سپس اگر بر روی یکی از آنها کلیک کنید به صورت خودکار این متغیر در ادیتور وارد میشود.
همچنین شما میتوانید قالبی را در یک قالب مشابه با آن قالب، تعبیه کنید. به عنوان مثال شما یک Wiki ADT دارید ومایلید wiki ADT مشابهی را ایجاد کنید. به جای این که این کار را از صفر شروع کنید، میتوانید قالب اولی را در یک قالب جدید اضافه کنید. یعنی همانند generic template ها که آنها را در محیط ادیتور، include میکنید، میتوانید قالب اولیه را برای استفاده مجدد ازکد آن در قالب جدیدی که میسازید وارد کنید.
پس از آنکه تغییرات خود را در فرم ساخت ویجت قالب نمایش لحاظ کردید، آن را ذخیره کنید. در ادامه، نام این قالب ساخته شده در صفحهی ویجت قالب نمایش به ما نشان داده میشود. در کنار نام آن از طریق دکمه () میتوانید به چهار گزینه زیر برسید:
- ویرایش: میتوانید به ویرایش ویجت قالب نمایش خود بپردازید.
- اجازه های دسترسی : برای مدیریت سطح دسترسیها به این قالب، از گزینه اجازه های دسترسی استفاده کنید.
- کپی : یک کپی از ویجت قالب نمایش میگیرد.
- حذف: ویجت قالب نمایش را حذف میکند.
علاوه بر اینها ویجت قالب نمایش شما، یک static url و نیز یک WebDAV url تولید میکند. این مقادیر به کد XML شما دسترسی میگیرند. برای مشاهده این آدرسهای url ، کافیست بر روی نام ویجت قالب نمایش کلیک کرده و در صفحه بازشده، بخش Details را باز کنید. ادمینهای سایت از WebDAV url به منظور اضافه کردن، ویرایش کردن، حذف کردن و یا جستجو کردن ویجت قالب نمایش ها بر روی یک سرور از راه دور ، استفاده میکنند. توضیحات بیشتر درباره WebDAV url در داکیومنت " مدیریت بخش مستندات و چند رسانه ای" آورده شده است.
به منظور فعال نمودن ویجت قالب نمایش خود برای ویجت متناظر با آن، به آن ویجت در صفحه مراجعه نموده و سپس از دکمه() که در گوشه بالا و سمت راست آن ویجت قرار دارد استفاده کرده و وارد گزینه تنظیمات آن شوید. در تب تنظیمات اولیه و در پنجره بازشده، از بخش قالب نمایش ، قالب خود را برای اعمال شدن بر روی ویجت انتخاب کنید. البته در کنار منوی کشویی ای که برای قالب نمایش در نظرگرفته شده، لینک Manage Display Templates هم وجود دارد که برای مدیریت قالبهای نمایش در این فرم گنجانده شده و با کلیک بر روی آن به صفحه ویجت قالب نمایش هدایت میشوید.
شکل 1-4- در منوی تنظیمات از یک ویجت شما میتوانید به ویرایش و یا مدیریت ویجت قالب نمایش های موجود برای آن ویجت بپردازید.
در پایان، مثالی برای جمع بندی در رابطه با کارکردن با ویجت قالب نمایش ها بررسی میشود.
در گام اول: شما، ویجت گالری رسانه را به صفحه خود در سایتتان اضافه میکنید. برای اینکار از مسیر زیر استفاده کنید.

در گام دوم : بر روی ( + ) کلیک کرده و گزینه چند رسانه ای را انتخاب کرده و در صفحه بازشده، دو عکس دلخواه انتخاب کنید. سپس دکمه ذخیره را زده و به صفحهی حاوی ویجتتان بازگردید. قبل از انجام گام سوم، توجه داشته باشید که فرمت اولیه نمایش تصاویر انتخابی شما در ویجت به چه صورت است.
در گام سوم، وارد پیکربندی ویجت شده و از قسمت تنظیمات اولیه منوی کشویی قالب نمایش آن را، گزینه Carousel یعنی نمایش اسلایدشو را انتخاب کنید. درانتهای کار، به صفحه خود بازگردید تا حاصل کار خود را در قالب یک اسلایدشو ببینید.
شکل 1-5- بعد از اعمال قالبCarousel ، تصاویر انتخابی شما در ویجت گالری چند رسانه ای در حالت اسلایدشو نشان داده میشوند.