ایجاد سایت از روی قالب - لایفری 7.1 - Help
ایجاد سایت از روی قالب
ایجاد قالب سایت
قالب سایت ها از قسمت منوی کنترل مدیریت میشوند و امکان ایجاد سایتهایی با مجموعه صفحات و محتوای یکسان را برای ادمینهای پورتال به وجود میآورند. یک قالب سایت میتواند مشتمل بر چندین صفحه باشد و هر صفحه آن نیز دارای تم، قالب چیدمان(layout template)، ویجت ها و تنظیمات ویجتی مختص به خود باشد. همچنین قالب سایت ها میتوانند همانند سایتهای معمول حاوی محتواهایی نیز باشند. پس از آن که سایتی براساس الگوی یک قالب سایت ایجاد شد، ادمین سایت میتواند آن سایت و صفحات و محتوای آن را ویرایش کند. در واقع استفاده از قالب سایت ها، زمان ایجاد سایت را برای ما کوتاهتر میکند.
برای شروع،قالب های سایت را از قسمت منوی کنترل ، انتخاب کنید. در ادامه، پنجرهای بازشده که برای مدیریت، ایجاد و یا حذف قالب سایت ها استفاده میشود. همچنین میتوانید مجوزهای دسترسی به قالب سایت ها را در این قسمت پیکربندی کنید. هنگامیکه سایتی از روی یک قالب سایت ایجاد میشود و پس از مدتی، تغییراتی در صفحه و یا ویجت ها و یا در تنظیمات ویجت های آن قالب سایت انجام میگیرد، این تغییرات میتواند به سایتی که از این قالب سایت برای ایجاد شدن استفاده کرده تعمیم یابد؛ اما تغییر در محتوای قالب سایت تغییری در محتوای صفحات سایت ما ایجاد نمیکند. جزئیات بیشتر از این موضوع در ادامه توضیح داده میشود.
برای مدیریت صفحات یک قالب سایت از طریق منوی کنترل و سپس انتخاب قالب سایت ، پنجره ای باز میشودکه حاوی لیستی ازقالب سایت های موجود بر روی پورتال میباشد. در ادامه از دکمه( ) گزینه مدیریت را انتخاب کنید. با این انتخاب، علاوه بر هدایت شدن به صفحه ای که در آن میتوانید شکل و ظاهر صفحات و چند مورد کلی دیگر درباره سایت را تغییر دهید، نام قالب سایت نیز در سمت چپ صفحه و در قسمت پنل مدیریت سایت آورده میشود به این معنا که این قالب سایت همانند هر سایت دیگری قابل دسترس برای ادمین پورتال است.
مثل هر سایت دیگر شما به قسمتهایی نظیر ساخت ،محتوا،پیکربندی،دسته بندی ها ،انتشار و.. برای این قالب سایت دسترسی دارید. به عنوان مثال از قسمت ساخت آن میتوانید به صفحات قالب سایت دسترسی بگیرید و صفحاتی را حذف و یا اضافه کنید و یا این که تم وقالب چیدمان( layout template) را روی قالب سایت اعمال کنید.
مثال دیگر آنکه شما میتوانید به سراغ دکمه( ) در کنار صفحه ای از قالب سایت که مایل به ویرایش آن هستید رفته و گزینه ویرایش را انتخاب کنید تا بتوانید تم و یا قالب چیدمان دلخواهی را روی آن صفحه اعمال کنید. برای ویرایش محتوا و ویجت های موجود در صفحات قالب سایت نیز کافیست بر روی نام صفحه مورد نظر خود کلیک کنید و به هر تعداد ویجت در صفحه اضافه کرده و نیز تنظیمات آنها را انجام دهید. همچنین میتوانید همانند صفحات معمول یک سایت، یک حالت سلسله مراتبی در بین صفحات ایجاد کنید. هنگامیکه در ایجاد یک سایت از قالب سایتی استفاده میکنید، تمام پیکربندیهای صفحات و ویجت های آن قالب سایت در سایت ایجادی ما کپی میشود و نیز به طور پیش فرض تغییرات روی قالب سایت بر روی سایت ما نیز اعمال میشود.
نکته: اگر شما بخواهید محتوایی مشخص را در سایتهای زیادی تکرار کنید، از قالب سایت استفاده نکنید. به جای آن، آن محتوا را در global scope قرار دهید و پس از آن از طریق پورتلت نمایش محتوا به آن محتوا در سایت مورد نظر خود دسترسی بگیرید.
هنگام ویرایش یک قالب سایت و از بخش محتوا شما میتوانید به منابع محتوایی مختلف به طور مجزا دسترسی داشته باشید. به عنوان مثال Asset هایی که از طریق بخش محتوا آن قالب سایت ایجاد میشوند تنها در سایتهایی قابل دسترسی هستند که از روی آن قالب سایت بوجود آمده اند.
بخش پیکربندی از قالب سایت ما، دارای تنها سه قسمت میشود:
1. site template setting
2. Application Display Templates
3. Mobile device family
گزینه تنظیمات الگوی سایت (site template setting) پنجره ای را باز میکند تا نام و توضیحات سایت را ویرایش کنیم و علاوه برآن گزینههایی دارد که از ما درباره فعال کردن قالب سایت و نیز اجازه دادن به ادمینهای سایت برای انجام ویرایش بر روی صفحات مربوط به قالب سایت میپرسد.
شکل 1-1- از طریق گزینه site template setting در بخش پیکربندی به فرمی میرسیم که تنظیماتی شامل نام، توضیحات درباره سایت و فعالسازی سایت را شامل میشود . مهمترین آپشنی که این فرم در اختیار میگذارد آنست که اجازه ویرایش صفحات مرتبط با این قالب سایت را برای ادمینهای سایت فراهم میکند.
به طور پیش فرض دو قالب سایت بر روی پورتال لایفری تعریف شده است:
1. Intranet Site: سایتی با مضمون اینترانت ایجاد میکند که دارای سه صفحه میباشد. در صفحه home آن، ویجت فعالیت ها برای نمایش فعالیت اعضای سایت و در کنار آن، ویجت انتخاب زبان ، جستجو و نیز لیستی از محتواهایی که اخیرا در اینترانت منتشر شده است در این صفحه دیده میشود. صفحه دوم آن حاوی پورتلت مستندات و چند رسانه ای و صفحه سوم نیز خبرهای خارجی را از طریق فیدهای عمومی خبری به نمایش میگذارد.
2. Community Site: سایتی با هدف پشتیبانی از ارتباطات آنلاین تعریف میکند. در صفحه home آن پورتلتهای تالار گفتگو, جستجو ، نمایش نظرسنجی و ناشر منبع به طور اولیه قرار گرفتهاند. صفحه دوم هم حاوی پورتلت wiki میباشد.
تا به اینجا اصول ایجاد و مدیریتقالب سایت ها بررسی شدند. در ادامه مثالی از نحوه استفاده از قالب سایت در ایجاد سایت گفته میشود.
Child Articles (3)
-
نحوه استفاده از قالب سایت
تصور کنید میخواهید سه سایت با نامهای مهندسی، بازاریابی و امور حقوقی داشته باشید و نیاز دارید آنها را خصوصی تعریف کنید تا تنها اعضای سایت مجوز دیدن آن را داشته باشند. برای این کار شما میتوانید...
-
انتقال تغییرات ازقالب سایت به سایت
این امکان برای ادمین قالب سایت وجود دارد که به اضافه کردن، حذف و یا ویرایش صفحات در آن بپردازد و سپس این تغییرات قابل انتقال به سایتهایی میباشد که یکی از تنظیم صفحه های آنها براساس این قالب...
-
اشتراک گذاری قالب سایت
اگر بخواهید سایتی را که از صفحه قالب و یا قالب سایت استفاده میکند به یک محیط جدید انتقال دهید(از طریق فایل LAR و یا از طریق دسترسی از راه دور)، در ابتدا باید آن قالب را به طور دستی export و پس از...