ایجاد صفحات - لایفری 7.1 - Help
ایجاد صفحات
علاوه بر آن که میتوانید صفحاتی را هم تراز با صفحات قبلی ایجاد کنید، این امکان نیز وجود دارد که شما صفحات فرزندی را برای یک صفحه موجود خلق کنید و این کار را تا هر عمقی که مناسب میدانید انجام دهید.
کافیست برای این کار از گزینه افزودن صفحه از دکمه ( + ) موجود در کنار صفحه والد آن استفاده کنید. برنامه نویسان میتوانند تمهایی بنویسند که منوهای آبشاری از سلسله مراتب صفحات سایت را به تصویر بکشند.
نکته:برنامه کاربردی منو ناوبری به شما اجازه میدهد تااز طریق گزینه پیکربندی آن، یک صفحه را به عنوان صفحه ریشه در نمایش سلسله مراتب صفحات لحاظ کنید. به این ترتیب در نحوه نمایش صفحات، شما گزینههایی را دراختیار دارید که تنظیمات صفحه ریشه و سطح صفحه ریشه را از شما میپرسد.
زمانی که گزینه افزودن صفحه را انتخاب میکنید، فرمی به شما نشان داده میشود که با پرکردن مقادیر آن، صفحه موردنظر خود را میسازید. اگر شما چینش سلسله وار صفحات خود را دوست نداشته باشید، میتوانید با drag and drop صفحات به چیدمان مطلوب و دلخواه خود برسید.
شکل 2-1- در فرم ایجاد صفحه میتوان نام صفحه، نوع و قالب صفحه را تعیین کرد.
به طور پیش فرض صفحات در مدل صفحه خالی می باشند و در صورت نیاز میتوانید مدل آن را به یکی از مقادیر زیر تغییر دهید:
صفحه خالی:صفحات به طور پیش فرض، این مدل را دارند. در این مدل با drag and drop میتوان پورتلتها را در صفحه آورد. شما در این مدل، صفحه ای را بدست میآورید که سایز ستونی آن متناسب با پورتلتهای اضافه شده در آن تنظیم میشود.
صفحه نمایش محتوا : به نوعی یک صفحه قالب محسوب میشود که پورتلتهای تگ ناوبری برای جستجوی در مطالب تگ گزاری شده و دسته بندی ناوبری برای جستجو دردسته بندی مطالب را در خود دارد.
بلاگ: یک صفحه قالب میباشد که از آن برای ایجاد صفحهای در جهت مدیریت بلاگ شامل ایجاد کردن، ویرایش و مشاهده بلاگ استفاده میشود.
شکل 2-2- سه پورتلت پیش فرض در مدل صفحه بلاگ وجود دارد.
Wiki: صفحه قالبی که برای نمایش ،ایجاد ،مدیریت و مشاهده مقالات استفاده می شود، Wiki می باشد.
تنظیم صفحه :صفحه ای است که تنها تعدادی صفحات فرزند را در خود را نگه میدارد و دیگر محتوایی در خود ندارد و به همین دلیل آدرس URL ای به آن اختصاص نمیابد.
پنل :در این مدل صفحه، شما میتوانید هر تعداد پورتلت را به صفحه اضافه کنید و هر پورتلت به طور مجزا کل صفحه را پوشش میدهد و هرگاه نیاز به استفاده از پورتلت دیگری داشتید آن را ازمنوی سمت چپ صفحه انتخاب کنید و پس از آن تمام صفحه به پورتلت انتخابی شما اختصاص میابد. (به عبارتی در آن واحد نمیتوان تمام پورتلتهای از قبل انتخاب شده برای بودن در صفحه را مشاهده کرد. بلکه نام آنها در سمت چپ صفحه لیست میشود و با کلیک بر روی هر یک از آنها، آن پورتلت کل صفحه را پوشش خواهد داد.)
آدرس وب سایت : برای ارجاع دادن صفحه شما به صفحاتی از سایت های دیگر روی پورتال و یا سایتهایی در خارج از پورتال استفاده میشود.
درونی :در این مدل شما تمام یک وبسایت موجود بر روی پورتال را در قاب صفحه خود میگنجانید. کافیست ادمین url مربوط به آن سایت را در قسمت url ای که پس از انتخاب گزینه درونی ظاهر میشود وارد کنید.
برنامه کاربردی تمام صفحه : صفحه ای با یک ستون که دربردارنده تنها یک اپلیکیشن است ایجاد میکند.
شکل 2 3- پس از آن که مدل صفحه را برنامه کاربردی تمام صفحه انتخاب کردید، فیلدی با همین عنوان ظاهر میشود که لیست کشویی اپلیکیشنهایی که میتوانند در صفحه قرار بگیرند را ندر بر میگیرد.
لینک به صفحه : صفحه ای را به شما میدهد که با کلیک بر روی آن، به یکی از صفحات همین سایت هدایت میشوید. مثالی از کاربرد این موضوع این است که شما میتوانید در منوی اصلی ناوبری سایت خود، به صفحاتی که به شکل تو در تو ایجاد کرده اید دسترسی سریعتری بگیرید. هنگام انتخاب این مدل صفحه، فیلد دیگری نشان داده میشود که از شما url صفحه ارجاعی را میخواهد.
نکته:اگر شما سایتی با تعداد زیادی صفحه و زیرصفحه داشته باشید میتوانید برای مشاهده راحت تر صفحات سایت، از قسمت ساخت پنل مدیریت سایت، گزینه () را از کنارصفحه مورد نظر انتخاب و پس از آن گزینه مشاهده را انتخاب کنید.
شکل 2 ‑ 4 - از طریق گزینه مشاهده میتوان سلسله مراتب صفحات سایت را بهتر مشاهده کرد.
پس از ایجاد صفحه شما میتوانید به ویرایش آن صفحه بپردازید. گاهی لازم میشود این ویرایش بر روی page set مربوطه یعنی همه صفحات عمومی و یا همه صفحات خصوصی اعمال شود و گاهی تنها بر روی یک صفحه اعمال شود. هر دوی این مطالب در موضوع زیر بررسی میشوند.