آموزش لایفری 7

ایجاد محتوای وبلاگ

در پورتال لایفری به‌ازای هر سایت یک نمونه وبلاگ وجود دارد که در این بخش نحوه‌ی ایجاد محتوای وبلاگ را بررسی خواهیم کرد.

با کلیک بر روی آیکون () به قسمت پنل مدیریتی  سایت رفته و مسیر ذیل را دنبال نمایید.

وبلاگ ها → محتوا → پنل مدیریت سایت

در ابتدای کار، صفحه ای مطابق ‏شکل1مشاهده خواهید کرد بطوری که هیچ محتوایی در آن وجود ندارد.

 

شکل1. پنل مدیریتی پورتلت بلاگ

برای ایجاد محتوای جدید گام های زیر را دنبال کنید.

1. بر روی آیکون () کلیک کنید. با کلیک بر روی این آیکون صفحه ای مطابق ‏شکل2مشاهده خواهید کرد که در این صفحه میتوانید یک محتوای جدید برای بلاگ خود ایجاد کنید.

 

شکل2. صفحه ی ایجاد محتوای جدید برای بلاگ

2. هر کدام از فیلد های ‏شکل 2 را با محتوای مناسب پر کنید. که در ادامه این فیلدها را به طور کامل توضیح خواهیم داد.

تصویر روی جلد

در این قسمت با کلیک بر روی گزینه ی انتخاب پوشه، یک پنجره ی pop up مطابق ‏شکل3 باز میشود که در ادامه فیلدهای آن را توضیح خواهیم داد. لازم به ذکر است تصویر روی جلد برای تنظیم تصویر هدر هر کدام از پست های بلاگ است که فایل های تصویری با پسوند .png، .jpg،  .jpegو .gif با حداکثر سایز 5MB قابل لودشدن میباشند.

 

شکل3. پنجره ی pop up مربوط به تنظیم تصویر روی جلد

•  تب بارگذاری تصویر

در این تب با انتخاب گزینه ی انتخاب فایل یا از طریق کشیدن و رها کردن میتوانید تصویر مورد نظر خود را از سیستم خود آپلود کرده و سپس با انتخاب گزینه ی افزودن تصویر به هدر پست اضافه میگردد.

•   تب مستندات و چندرسانه ای ها

در این تب میتوان از تصاویر موجود در پورتلت مستندات وچندرسانه ای ها  استفاده کرد یا با انتخاب گزینه ی انتخاب فایل ها تصویر مورد نظر را آپلود کرد که تصویر آپلود شده به پوشه ی مستندات و چندرسانه ای ها اضافه خواهدشد.

 

شکل4. تب مستندات و چندرسانه ای ها

•  تب تصاویر وبلاگ

در این تب از میان تصاویری که قبلا به پورتلت وبلاگ اضافه شده اند میتوانید تصویر مورد نظر را انتخاب کنید.

 

شکل5. تب تصاویر وبلاگ

حال بعد از انتخاب تصویر و کلیک بر روی گزینه ی افزودن، تصویر انتخاب شده در قاب تصویر مشاهده می شود با استفاده از موس و کشیدن تصویر میتوانید مکان آنرا تنظیم کرده سپس با کلیک بر روی آیکون () مکان تصویر را تثبیت نمایید. همچنین با استفاده از گزینه ی عنوان میتوانید توضیحاتی به تصویر اضافه کنید.

در قسمت پایینی تصویرسمت راست دو آیکون مشاهده میشود که با کلیک بر روی آیکون ( ) میتوانید تصویر دیگری را جایگزین تصویر فعلی کنید و نهایتا با کلیک بر روی آیکون () میتوانید تصویر را حذف کنید.

عنوان

در این قسمت عنوان مطلب مورد نظر خود را بنویسید. عنوان مطلب از آن جهت که در نتایج جستجو موثر است بهتر است مرتبط با موضوع انتخاب شود.

زیرنویس

در این قسمت متن کوتاهی، برای توضیح بیشتر در مورد عنوان واردکنید.

محتوا

در این قسمت محتوای مورد نظر خود را وارد کنید. هنگام کلیک بر روی این قسمت آیکون ( ) مشاهده میشود که با کلیک بر روی آن پنجره ی کوچکی مانند مشاهده خواهد کرد که با استفاده از آن میتوانید در مکان موردنظر در متن، تصویر، جدول ،فیلم و یا خط افقی درج کنید. با کلیک بر روی خط تیره مطابق شکل   یک خط افقی در متن درج میشود.
با کلیک بر روی آیکون ()، مطابق شکل  پنجره ی کوچکی باز میشود که همانطور که در شکل 6 توضیح داده شده است میتوانید در متن، جدول درج کنید.

 

شکل6. نحوه ی ایجاد جدول

بعد از ایجاد جدول با کلیک بر روی آن، پنجره ی کوچکی، مطابق شکل ‏شکل7 باز میشود که میتوان تنظیمات مربوط به جدول را با استفاده از آن انجام داد.

 

شکل7. تنظیمات جدول

در ‏شکل7 با کلیک بر روی گزینه ی هدر، میتوان مطابق ‏شکل8 تنظیمات مربوط به هدر جدول را انجام داد. این نکته حائز اهمیت است که هدر در جدول، سطر اول یا ستون اول یا هر دوی آن میتواند باشد که هر سلول در هدر برای شناسایی سلول های مقابلش به کار می رود.

 

شکل8. تنظیمات مربوط به هدر جدول

با کلیک بر روی آیکون () ، میتوان سطری را مطابق ‏شکل9 اضافه یا حذف کرد.

 

شکل9. نحوه ی اضافه کردن سطر

با کلیک بر روی آیکون()  ، میتوان ستونی را مطابق ‏‏شکل10 اضافه یا حذف کرد.

 

شکل10. نحوه ی اضافه کردن ستون

با کلیک بر روی آیکون  () میتوان تنظیمات مربوط به سلول ها را مطابق ‏شکل11 انجام داد.

 

شکل11. نحوه ی اضافه کردن یک سلول

در نهایت با کلیک بر روی آیکون ()  برای درج تصویر کلیک کنید با کلیک یک پنجره ی pop up مطابق شکل زیر باز میشود که میتوان از آن تصویری را به متن اضافه کرد.

 

شکل12. پنجره ی pop up برای درج تصویر در متن

سه تب ،  تصاویروبلاگ، مستندات و چندرسانه ای هاو بارگذاری تصاویر در قسمت تصویر روی جلد توضیح داده شده اند در ادامه تب آدرس سایت را توضیح خواهیم داد.

تب آدرس سایت: در این تب همانطور که در ‏شکل13مشاهده می کنید باید URL تصویر مورد نظر را وارد کرد.

 

 

شکل13. اضافه کردن تصویر از تب آدرس سایت

لازم به ذکر است بعد از اضافه کردن تصویر، میتوان آن را تراز کرد. و همچنین اندازه ی تصویر را به دلخواه تنظیم کرد.

همانطورکه می دانید در پورتلت بلاگ برای واردکردن محتوا و فرمت دهی به متن از ادیتور " WYSIWYG" استفاده میشود. در حالت معمولی با انتخاب قسمتی از متن که مورد نظر است پنجره ی کوچکی مطابق ‏شکل14 باز میشود که میتوان به آن فرمت داد. در ادامه هریک از گزینه های آن را توضیح خواهیم داد.

 

شکل14. با انتخاب متن پنجره ی کوچکی برای فرمت دهی باز می شود.

سبک: با کلیک بر روی گزینه ی     پنجره ای مطابق ‏شکل15 باز میشود که هرکدام از گزینه هایش در شکل توضیح داده شده است.

 

 

شکل15. سبک دهی به متن

لینک: برای لینک دادن بر روی آیکون () ، کلیک کنید پنجره ای باز میشود که مطابق ‏شکل16 تکمیل نمایید.

 

شکل16. نحوه ی لینک دادن در متن

فیلدهای دیگر، مانند فرمت دهی به متن درنرم افزار MS-Word می باشد.

امکان دیگری که ادیتور " WYSIWYG"، در اختیارتان قرار میدهد استفاده از مشاهده کد برای ویرایش متن میباشد. برای استفاده از این امکان بر روی آیکون کلیک کنید. شکلی مطابق ‏شکل17 برای ویرایش متن در حالت کد در اختیارتان قرار میگیرد

 

 

شکل17. مشاهده کد 

 

 

شکل18. حالت دو صفحه 

دسته بندی : در این قسمت میتوان به بلاگ یک برچسب  اضافه کرد. این برچسب ها باید متناسب با محتوای بلاگ باشند چراکه در نتایج جست وجو موثرند و آن را بهبود میدهند و همچنین کاربران با استفاده از آن ها راحت تر می توانند به وبلاگ دسترسی پیدا کنند. به طور مثال هنگام استفاده از پورتلت " پیمایش برچسب ها  "، این برچسب ها به کاربران برای جست وجوی بلاگ ها کمک می کنند. برچسب  ها را به دو طریق مطابق ‏شکل19 میتوان اضافه کرد.

 

 

شکل19. نحوه ی اضافه کردن برچسب

منابع مرتبط : اگر محتوای دیگری در پورتال لایفری وجود باشد که وابستگی موضوعی به این قسمت داشته باشد می توان در این قسمت به آن ارجاع داد.

 

شکل20. نحوه ی اضافه کردن منابع مرتبط

تنظیمات :  نحوه ی نمایش مربوط به بلاگ را در این بخش می توان تنظیم نمود.

 

شکل21. تنظیمات نحوه ی نمایش

در ادامه هریک از گزینه های آمده در ‏شکل21 را توضیح خواهیم داد.

چکیده: با استفاده از این امکان، میتوان تعیین کرد چکیده ی بلاگ در پورتلت نمایش بلاگ چگونه نمایش داده شود. که دو گزینه برای انتخاب دارد.

•  انتخاب 400 کاراکتر اول برای نمایش بلاگ : در این روش تصویر روی جلد، عنوان بلاگ و 400 کاراکتر اول محتوای آن برای نمایش به کار میرود(‏شکل22).

 

شکل22. نمایش با استفاده از 400 کاراکتر اول

•  سفارشی سازی نمایش: در این قسمت می توان نحوه ی نمایش را با استفاده از تصویرکوچک و یک توضیحی در مورد بلاگ سفارشی کرد. در ‏شکل23 بیشتر در مورد این گزینه توضیح داده شده است.

 

شکل23. نحوه ی تنظیم برای نمایش چکیده ی بلاگ با استفاده از تصویرکوچک

نتیجه مطابق ‏شکل24 نمایش داده خواهدشد.

 

شکل24. نمایش چکیده ی بلاگ با استفاده از تصویرکوچک

تاریخ نمایش: در این گزینه میتوان، تاریخ نمایش برای بلاگ را تنظیم کرد. قبل از آن بلاگ در پورتلت نمایش بلاگ نشان داده نخواهدشد.

 

شکل25. استفاده از Date Picker برای تنظیم تاریخ

یک ایمیل به روزرسانی ارسال کنید: با انتخاب گزینه ی "بله"، میتوانید توضیحاتی را وارد کنید که هنگام به روزرسانی بلاگ، به همراه ایمیل اعلان فرستاده میشود.

نویسندگان سایر وبلاگها اجازه‌ی ایجاد لینک به وبلاگ شما توسط روش pingback را داشته باشند: با تنظیم این گزینه روی ، Pingback" بله" فعال خواهندشد. Pingbackها درخواست های XML-RPC هستند. با فعال بودن آن ها هنگامیکه در بلاگ به سایت دیگری لینک بدهیم به آن سایت یک اعلان به طور اتوماتیک فرستاده خواهدشد. و همچنین اگر سایتی به بلاگ لینک دهد بلاگ قادر به دریافت Pingbackها، خواهدبود.

مجوزها : در این قسمت میتوان مجوزهای دسترسی به بلاگ را تنظیم کرد که دارای دو گزینه برای تنظیم میباشد(‏شکل26).

 

شکل26. مجوزها

 قابل مشاهده توسط: در این قسمت میتوان تعیین کرد بلاگ برای چه کسانی قابل مشاهده باشد. که مطابق ‏شکل27 دارای سه گزینه برای انتخاب می باشد.با انتخاب همه افراد برای تمامی افراد، با انتخاب اعضای سایت برای اعضای سایت و با انتخاب مالک برای نویسنده بلاگ قابل مشاهده خواهد بود.

امکانات بیشتر:در این قسمت میتوان برای دو نقش اعضای سایت و همه افراد را تنظیم کرد که در ادامه هریک از این دسترسی ها به طور مختصر توضیح داده شده است. لازم به ذکر است این دسترسی ها مربوط به بلاگی که در حال انتشار آن هستید میباشد.

  • به روز رسانی: اجازه ی اضافه کردن و تغییر بلاگ، به نقش موردنظر داده شود.
  • مجوزها: اجازه ی دیدن و تغییر مجوزها، به نقش موردنظر داده شود.
  • حذف: اجازه ی انتقال بلاگ به سطل آشغال، به نقش موردنظر داده شود.
  • مشاهده: اجازه ی دیدن بلاگ، به نقش موردنظر داده شود.
  • به روز رسانی گفتگو: اجازه ی ویرایش کامنت های کاربران دیگر در بلاگ، به نقش موردنظر داده شود.
  • حذف بحث و گفتگو: اجازه ی حذف هر کامنتی، به نقش موردنظر داده شود.
  • اضافه کردن بحث و گفتگو: اجازه ی درج کامنت در بلاگ به نقش موردنظر داده شود.

در نهایت بعد از اعمال تغییرات لازم با کلیک بر روی گزینه ی ذخیره و نمایش اطلاعات، کلیک کنید که باعث انتشار بلاگ می شود یا بر روی گزینه ی ذخیره به عنوان پیش نویس کلیک کرده که با اینکار بلاگ به عنوان پیش نویس ذخیره می شود و  بعدا میتوانید آن را نشردهید و درصورت منصرف شدن بر روی گزینه ی انصراف کلیک کنید.

00
قبلی